Пречистващи гранули за здравето на стомашно-чревния тракт

  • 0

Пречистващи гранули за здравето на стомашно-чревния тракт

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

С промяната на начина на живот, развитието на научно-техническия прогрес през последния век, и храненето на хората е претърпяло три основни промени: намаляване на набора от природните хранителни продукти; рафиниране; използване на химически добавки. Тези нови условия на живот са се превърнали в сериозно изпитание за организма –появили са се много нови болести на „цивилизованите народи“, особено заболявания на стомашно-чревния тракт (СЧТ), които засягат всички метаболитни процеси в организма. Тежест в стомаха, световъртеж, диария, запек, са се превърнали в сериозен проблем за много хора. Нарушенията в работата на стомашно-чревния тракт и особено запекът, са вредни за здравето, те могат да причинят или влошат други заболявания – хемороиди, рак на дебелото черво, варикозни разширени вени, простатит, гинекологични заболявания, сърдечно-съдови и мозъчно-съдови болести – сериозни или дори животозастрашаващи. Изследванията доказват, че тези проблеми възникват при хора с тежко нарушение на чревната микрофлора.

Днес всеки образован човек знае, че без полезните бактерии, които обитават тялото, животът е невъзможен. Това е особено вярно за микроорганизмите, живеещи в червата, които не само активно участват в храносмилането, но и играят важна роля в механизмите на имунната защита, обезвреждането на токсините, синтеза на витамини, а също така предотвратяват навлизането на болестотворни микроорганизми. В нормално състояние в червата на човека обитават милиарди микроорганизми, от които полезните бактерии са малцинство. Цялата чревна микрофлора, общото тегло на която може да достигне до 1,4 кг, напълно може да се счита като специален орган на тялото.

Към полезните бактерии се отнасят бифидобактериите, Bacteroides, Lactobacillus, повечето от които са анаеробни бактерии. При нормални условия чревните бифидобактерии и другите полезни бактерии активират париеталното храносмилане, участват в ензимното разцепване на протеините, мазнините, въглехидратите, в метаболизма на холестерола и жлъчните киселини, което намалява липидите в кръвта; стимулира усвояването на желязо, калций, витамин D, синтезира аминокиселини, витамини (особено от група B), биотин, фолиева киселина, витамин К; балансират киселата среда в червата, подобряват усвояването на хранителните вещества, стимулират перисталтиката, осигурявайки редовното изхвърляне от тялото на неусвоените хранителни остатъци . Полезните бактерии не само подобряват храносмилането и общото състояние на стомашно-чревния тракт. Те укрепват имунната защита на организма, помагат преработката на лактозата, намаляват нивото на кръвната захар, неутрализират токсичния амоняк, предотвратяват хранително отравяне и алергии. Природата е дарила на чревната микрофлора способността за самостоятелно поддържане на равновесието. Чуждите микроорганизми – ентерококи, стафилококи, дрождеподобни гъбички могат да присъстват в здраво тяло в малки количества, защото нормалната чревна микрофлора предотвратява тяхната активация и пролиферация. Обаче използването на антибиотици, небалансираното и непълноценно хранене, стресът, хлорирането и т.н. действия унищожават полезната флора, нарушавайки нормалното чревно микро-екологично равновесие. При намаляване на количеството на бифидобактерии и други полезни бактерии, се увеличава количеството на патогенни бактерии. При пациенти при това се наблюдава подуване на корема, диария, коремна болка, запек, и редица други чревни симптоми. Възстановяване на равновесието на чревната микрофлора е от съществено значение за здравето на човека! Следователно приемането на пребиотични естествени продукти за редовна и пълноценна работа на червата е жизнено важно!

„Боров прашец с олигозахариди“ марка „GUOZHENе полезна и здравословна храна, състояща се от боров прашец, олигозахариди, малтодекстрин, който бързо и лесно почиства червата – очистването започва от първия ден на приема на гранулите, подхранва полезната чревна микрофлора, има слабително действие, регулира функцията на тялото при диария, премахва токсините. Боровият прашец е естествен склад на хранителни и биоактивни вещества. По своя състав с прашеца не могат да се сравнят никои от растителните храни. В допълнение към протеините, микроелементите, витамините и фибрите той съдържа 104 видове ензими и ко-ензими, които са способни да стимулират червеобразното движение на червата, подобряват на апетита, насърчават процеса на храносмилане , съхраняване на енергията, усвояването на кислород и други метаболитни процеси във всяка клетка. Накратко, боровият прашец има регулиращ ефект върху функцията на стомашно-чревния тракт.

Боровият прашец е в състояние да лекува запек, предизвикан от диспепсия (нарушено храносмилане) и заболяване на горния храносмилателен тракт, благодарение на богатите си хранителни свойства. Тъй като магнезият и витамините В1 и В6 като част от състава на прашеца могат да спрат мускулните спазми, той може да лекува запек на нервна почва.

Боровият прашец съдържа 40% разтворима и неразтворима целулоза, от тях 29% лигнин най-добрата растителна целулоза, която сама по себе си е пребиотик за полезната микрофлора на червата и в същото време е прекрасен адсорбент за шлаките и токсините в червата. В рецептурата „Боров прашец с олигозахариди“ се използва пречистен прашец, обработен по специална технология на корпорация „New Era“, която отстранява грубата целулоза от обвивката на прашеца – спородермата. Оставащите хранителни влакна, включително лигнините, се усвояват по-добре в червата на човека, идеално чистейки червата, изхвърляйки със себе си различни чужди вещества и токсини, подхранвайки полезната флора на дебелото черво. Така това слабително с меко действие по-ефективно регулира чревната микрофлора.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?