Изворът на младостта и здравето

  • 0

Изворът на младостта и здравето

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

Боровият прашец е уникално творение на природата, „дар от Бога към човека.“ Като лекарство и храна, той на практика се използва от човека вече няколко хилядолетия. В първите медицински трактати на няколко последователни династии, започвайки с „фармакопея Шен-нун „, която е на повече от 2400 години и завършвайки с модерната „Китайска фармакопея“ – навсякъде се описва благотворното въздействие на боровия прашец върху човека. Сред народа боровият прашец се нарича „чудодеен еликсир“заради неговите удивителни свойства . Чудото на природата е в това, че борът – царят на дървета, е вечнозелен и неувяхващ стотици години, приспособявайки се към всякакви условия на живот. Боровият прашец е най-добрият цветен прашец! Прашецът е признат по цял свят като уникален „комплекс за пълноценно хранене“, с който не може да се конкурира нито един хранителен продукт.

Изследванията показват, че съдържанието на различни хранителни вещества в прашеца многократно превишава тяхното съдържание в корените, стъблата и листата. Никаква растителна храна не може да се сравни с прашеца по хранителна стойност, също и по отношение баланса и активността на елементите в неговия състав, както и енергиите Ин и Ян. Затова прашецът се нарича “ продукт за пълноценно хранене.“

Цветният прашец е не само склад на генетичната информация, но и съдържа всички хранителни вещества, необходими за появата на нов живот: протеини, липиди, аминокиселини, въглехидрати, лигнин (най-добрите влакнини), нуклеинови киселини, микроелементи и витамини. Освен това, той е богат на биологично активни вещества като флавоноиди, различни ензими, пигменти и природни антибиотици (фитонциди).

В древна Гърция жените втривали в кожата си цветен прашец и използвали мед с прашец за поддържане на красив външен вид. Ето защо, гърците считали меда с прашец за „храна на боговете“ и наричали прашеца „източник на младостта и здравето.“

В резултат на изследвания и разработки, извършвани от компания „New Era“ през 1997 г. е създаден уникалният продукт от боров прашец „Гочжен“ (в превод „държавно достояние“), съчетаващ в себе си всички качества на храна и лекарство. Продуктът се произвежда от смес от прашец от бор Масон и Маслен бор – уникални дървета, 95% от всички тях растат в Китай. Цветният прашец се събира край езерото „Хиляда острова“, на обща площ за събиране 1000 кв.км. Тук е най-оптималният климат за получаване на цветен прашец с най-добри свойства: най-чистият въздух, влага, екологична околна среда, височина 1000 – 1500 метра над морското равнище. В прашеца няма никакви пестициди и други токсини, тъй като мястото е далеч от индустриални и селскостопански центрове, както и няма никакви животински хормони (борът се опрашва от вятъра, а цветният прашец се събира на ръка). По този начин боровият прашец е най-нетоксичният хранителен продукт за хората и лекарствен продукт от най-висока категория, използван в традиционната китайска медицина повече от 2400 години. Това е продуктът за здравословно хранене на космонавтите на Китай и лидерите на страната. Министерство на външните работи на КНР използва „боровия прашец“ като средство за дипломация, връчвайки го като подарък на почетните гости на държавата!

Най-високите национална отбранителни „космически технологии“ позволиха да се обработи естественият боров прашец за получаване на 100%-ов хранителен и лекарствен ефект. Поленовите зърна са опаковани в здрава обвивка – спородерма, която като броня защитава хранителните вещества и наследствения материал. Спородермата издържа не само на накисване в разтвор на сода каустик и потапяне във вряща вода, но и колосално радиоактивно облъчване. Нови технологии на супер бързо разпрашаване при много ниски температури разрушават спородермата, обезпечавайки пълно освобождаване на хранителните вещества и активните съставки от вътрешността на зърното и премахването на примеси, което значително обогатява основната структура на прашеца и осигурява пълното му усвояване от човешкото тяло.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?