Изследвания на действието на флавона в бамбуковите листа против хиперлипидемията

  • 0

Изследвания на действието на флавона в бамбуковите листа против хиперлипидемията

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

Епидемиологични и клинични изследвания са показали, че основен фактор за риск от остри исхемични болести на мозъка (AICD) и от коронарни болести на сърцето е атеросклерозата (АС). Липидната метаболитна блокада е един от ключовите фактори, предизвикващи атеросклероза. Голяма част от експертите са на мнение, че пониженото ниво на липопротеините с висока плътност (HDL) и повишеното ниво на триглицериди са в тясна връзка с появата на атеросклероза, а също на кардио – и цереброваскуларни заболявания. Клиничните наблюдения са показали, че флавонът от бамбуковите листа се е оказал ефективен при лечението на хиперлипидемия.

Изследователи от Шанхайската първа народна болница са подбрали 78 случая на заболявания на хора с аномален липиден метаболизъм на възраст между 35 и 80 години (нивото на холестерин в кръвния серум е ≥ 5,98 ммол/л; нивото на триглицериди ≥ 2,2 ммол/л или на HDL ≤ 1,04 ммол/л). По случаен ред те са били разделени на две групи – едната е приемала една капсула флавон от бамбукови листа два пъти, другата е приемала две капсули от екстракт на дървото гинко три пъти на ден. Съдържанието на холестерин, триглицериди и HDL в кръвния серум се е измервало съответно – преди лечението, след 6 седмици след лечението и след 12 седмици след лечението. В резултат на изследването се е изяснило, че след 3 месеца лечение с флавон от бамбукови листа съдържанието на триглицериди в кръвния серум със съдържание на липиди е намаляло с 33,3% при хората с аномален липиден метаболизъм, като този показател е много по – нисък в сравнение с нивото преди лечението. Флавонът е показал по – добър ефект при контролиране на нивото на липиди в кръвта, отколкото екстрактът от дървото гинко .

След лечението с флавон не са наблюдавани никакви негативни реакции; флавонът не е оказал някъкво негативно въздействие на кръвта, на урината, на нивото на кръвната захар, а също на функциите на черния дроб и на бъбреците. Клиничните изследвания отново са доказали, че флавонът в бамбуковите листа притежава ясно изразено лечебно действие без никакви странични ефекти, не съдържа каквито и да било токсични вещества и може да се прилага при различните случаи на аномален липиден метаболизъм. На основата на това вещество може да се разработи безопасно и ефективно лекарство за регулиране на нивото на липидите. Флавонът притежава също значителен клиничен потенциал по предотвратяване и лечение на кардио – и цереброваскуларните заболявания.

Китайска държавна корпорация „Нова ера“

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?