Въздействие върху Здравето на екстракта от бамбукови листа „GUOZHEN“

  • 0

Въздействие върху Здравето на екстракта от бамбукови листа „GUOZHEN“

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

 

Екстрактът от бамбукови листа „GUOZHEN“ като ефективно средство за регулиране на нивото на липидите в кръвта, е бил разработен въз основа на обширни изследвания на флавона в бамбуковите листа, проведени от Групата „New Era Health Industry“. Продуктът е изготвен от листа на бамбук, растящ на територията на градския окръг Анжи, в провинция Чжецзян (Anji, Zhejiang Province), Китай, с прилагане на съвременни биотехнологии за процеса на изчистване. Той съдържа флавоноиди, лактони на кумарин, ботан – полизахариди, хлорофил, аминокиселини, микроелементи, витамини, а също някои биоактивни материали и хранителни вещества. Екстрактът от бамбукови листа „GUOZHEN“ е първият в света високотехнологичен продукт, съставен главно от флавона в бамбуковите листа.

Въздействие на екстракта от бамбукови листа „GUOZHEN“ върху здравето.

Екстрактът от бамбукови листа „GUOZHEN“ оказва следните ефекти за предотвратяване на кардио – и цереброваскуларните заболявания:

  1. Отстраняване на свободните радикали на кислорода: обикновено свободните радикали не оказват негативен ефект на тялото, защото в тялото има система, която противодейства на активните свободни радикали на кислорода и уравновесява вътрешната среда на тялото при образуването на свободните радикали. Когато антиокислителната функция на тялото отслабне или ако тялото се намира в лошо физическо състояние, свободните радикали започват да доминират. Например пресби – анаплазия се предизвиква от негативните ефекти на свободните радикали в по – напреднала възраст. Изследователите са доказали, че повече от 70 човешки болести, включително рак и сърдечносъдови заболявания, са свързани с влиянието на свободните радикали. Например в случай на сърдечносъдовите заболявания съществува излишък на свободни радикали. Когато те се срещнат с липопротеините с ниска плътност (LDL) в кръвта, се превръщат в окис на LDL, което е вредно за здравето, по стените на съдовете се отлагат натрупвания, които образуват тромбоцити и водят до атеросклероза.
  2. Антиокислителната функция на бамбуковите листа не само контролира пероксидацията на липидите, но оказва и позитивно въздействие върху антиокислителната защитна система чрез стимулиране на активността на ендогенната антиоксидаза; ефективно се бори против увреждането на биомакромолекулите с активен кислород, защитава функцията на клетъчната мембрана, предотвратява загубите на генетичен материал, предизвикани от окислителните нарушения на ДНК; предотвратява атеросклерозата, причинена от окисляването на LDL, а също противодейства на образуването на старчески пигменти.
  3. Намаляване на нивата на липиди в кръвта и на холестерина: клиничните изследвания са показали, че екстрактът от бамбукови листа „GUOZHEN“ може видимо да понижи нивото на триглицеридите, на LDL и да повиши нивото на HDL. Този негов ефект е по – добър, отколкото на ефекта от дървото гинко.

Сега медицинските научни среди признават, че HDL се оказват ядро в защитата от появана на AC и на коронарните болести на сърцето. Затова понякога ги наричат „липопротеини против атеросклерозата“, а също „защитен фактор при коронарните болести на сърцето“. Когато нивото на HDL се повиши с 1 мг, възможността за възникване на коронарно заболяване на сърцето се понижава с 2 %-4 %. Чрез серия от етапи на точен механизъм те прехвърлят холестерина от стените на артериите към черния дроб за разлагане. Излишният холестерин се изчиства през жлъчния мехур. HDL могат също да се борят за преместване на липопротеиновите рецептори на повърхността на клетките с LDL, което предотвратява увреждането на метаболизма на клетките, а също и възникването на АС. LDL причиняват АС и колкото е по – голямо тяхното количество, толкова по – сериозно коронарно заболяване може да се развие.

  1. Разширяване на коронарните артерии: в сравнение със смес от градински чай червенокоренищен (Salvia miltiorrhiza) екстрактът от бамбукови листа видимо разширява артериите, с което увеличава обема на кръвта, постъпваща към сърцето.
  2. Намаляване на миокардиалната исхемия: в сравнение с градинския чай екстрактът по – добре повлиява състоянието при миокардиална исхемия и намалява разширяването на областта на инфаркта на миокарда
  3. Средните и високите дози от флавона на бамбуковите листа могат да увеличат силата на сърдечните свивания.
  4. Антикоагулация: в сравнение с екстракта от дървото гинко средните и високите дози от флавона на бамбуковите листа могат да задържат процеса на коагулация и на натрупване на тромбоцити, което подобрява микроциркулацията.

С една дума, флавонът от бамбуковите листа с мощните си свойства за намаляване на окисляването и отстраняване на свободните радикали има особено значение. Флавонът има малко молекулярно тегло и лесно се абсорбира от тялото. Той може да проникне през хематоенцефалната бариера, да попадне в мазнините и в увредените тъкани; затова флавонът притежава функции като намаляване на умората, понижаване на нивата на липидите и на холестерина в кръвта, защита на кръвоносните съдове, предотвратяване на атеросклерозата, разширяване на коронарните вени и капилярни съдове, облекчаване на микроциркулацията, предотвратяване на появата на тромби, подобряване на състоянието при миокардиална исхемия, подобряване на дейността на мозъчните клетки, и на вътрешните органи, подобряване на функциите на сърцето и на мозъка.

Освен всичко това, екстрактът от бамбукови листа „GUOZHEN“, може да засилва и подобрява имунитета, да действа като антагонист на стареенето, на радиацията, на вирусите и бактериите, да спира кашлицата, да разтваря храчките, да избелва кожата.

Китайска държавна корпорация „Нова ера“

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?