Какви са ползите от боровия прашец

  • 0

Какви са ползите от боровия прашец

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

Как ще Ви помогне боровият прашец?

Благодарение на своя адаптогенен характер, боровият прашец ще се погрижи точно за нуждата на Вашия организъм и ще приложи действието си в областите, където е необходимо това. Като храна, боровият прашец може да се приема в големи количества, за да бъдат извлечени широката гама витамини и минерали, които той съдържа – витамин А, витамин В каротин, В1, В2, В3, В6, фолиева киселина, витамин D, витамин Е. Множеството минерали включват Калций, Мед, Желязо, Манган, Магнезий, Молибден, Фосфор, Калий, Селен, Силиций, Натрий и Цинк. В допълнение, боровият прашец съдържа близо 20 аминокиселини, от които осем от съществено значение за организма. Знаете ли какво означава това? Боровият прашец е завършен протеин!

Освен че боровият прашец е супер богата на витамини и минерали храна, а също и лек, който може да се приема продължително, той е още средство, което засилва защитните функции на тялото, като помага за превенция на дегенеративни състояния. Боровият прашец подсилва имунната система и функцията на жлезите с вътрешна секреция, намалява холестерола, стимулира регенерацията на черния дроб. Боровият прашец има противовъзпалителна функция, влияе добре на костната система и има антитуморно действие.

Друго важно свойство на боровия прашец, на коeто трябва да отделим внимание, е неговия андрогенен характер. Това означава, че той има способността да увеличава нивата на тестостерон, бъдейки естествен източник  на мъжкия хормон. Това е значимо откритие, тъй като източниците на тестостерон в природата са твърде малко и се срещат рядко. Боровият прашец повишава нивата на тестостерон в кръвта и балансира съотношението между андрогени и естрогени. Този ефект върху хормоналния баланс се дължи на съдържанието на стероли в боровия прашец. Стеролите са растителни стероиди, които помагат на боровете да растат и да се развиват и играят важна роля в човешкия организъм.

 

Боровият прашец може да помогне за намаляване и регулиране на простатата, когато става въпрос за уголемена такава. Адаптогенното свойство на прашеца има точно тази функция – благодарение на неговата употреба размерът на уголемената простата ще бъде намален или увеличен в случаите, когато има опасност от атрофиране или е твърде малка. Боровият прашец също така съдържа стероид, който е активен срещу рак на гърдата и простатата. Той възпрепятства и спира растежа на раковите клетки и тяхното мултиплициране.

Понеже боровият прашец е андроген се е oформило мнението, че той е в полза само за мъжете. Това не е вярно! Боровият прашец съдържа фенилаланин, който е свързан с невротрансмитерите в мозъка. Фенилаланинът стимулира нивата на допамин в мозъка и е прекурсор на L-dopa. L-dopa е естествена аминокиселина, известна със специалното си действие върху либидото и удоволствието при жените. Боровият прашец съдържа  аргинин, който подобрява плодовитостта при жените и мъжете, както и стимулира освобождаването на хормона на растежа.

 

Схващането, че само мъжете се нуждаят от тестостерон като добавка също е мит. При жените може да се наблюдава недостатъчност на тестостерона, което води до  множество заболявания като липса на либидо, умора, спад в настроението/превъзбуденост, необясними промени на тялото, нарушения на съня и др. Много е важно за жените да поддържат здравословни нива на тестостерон в организма. Това става още по-важно, когато жената навлезе в периода на менопаузата. Този период е свързан със сериозно намаляване на нивата на тестостерон, което обяснява всъщност защо на жените им липсва желание за секс и защо настроенията им се менят толкова бързо. Боровият прашец би бил идеалната добавка за жени в менопауза, като помощно средство срещу симптомите и дискомфорта, с който е свързан този период.

Боровият прашец може да бъде използван също външно – успешно третира състояния на кожата от всякакъв вид. Може да бъде направен на крем и приложен директно на кожата при екземи, акне, импетиго и подсичане. Аргининът в боровия прашец също спомага за подобряването на кожните проблеми.

Тази статия е само бегъл поглед върху оздравителния и лечебен ефект, който боровият прашец може да Ви осигури. Както при мъжете, така и при жените, прашецът може да повиши либидото и общия тонус, да забави стареенето, да повиши енергийните нива и умствените способности.

Както и да изберете да приемате боров прашец, бързо ще се убедите, че той е една жизненоважна суперхрана, която значително ще подобри хранителния ви режим.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?