Повече за съставките на “ Боров прашец за защита на черен дроб „

  • 0

Повече за съставките на “ Боров прашец за защита на черен дроб „

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

Черният дроб е уникален орган, който е отговорен за обмяната на веществата и енергията и изпълнява главната антитоксична функция, той е най-съвършеният естествен филтър на тялото ни срещу отровни вещества: външни и такива в резултат от вътрешната обмяна. Ето защо в ежедневния живот този орган изисква внимателно отношение и повишено внимание от страна на всички онези, които искат да запазят здравето си и да удължат младостта. През последните години броят на хората, страдащи от алкохолна чернодробна стеатоза (alcoholicadiposishepatica) и чернодробна стеатоза (adiposishepatica) се увеличава, с тенденция за подмладяване на тези пациенти. Химическите въздействия, като замърсяване на околната среда, некачествената храна и лекарствата, както и нездравословният начин на живот, включително дълга и прекомерна консумация на алкохол, прекомерна консумация на мазни и рафинирани храни и липсата на физическа активност, нанасят вреди за нашия черен дроб.

Укрепващите таблетки „Боров прашец за защита на черен дроб“се произвеждат от боров прашец (pinepollen), есенция от корен Пуерария (Kudzu) и есенция от плодове Филантус (fructusphyllanthi) на основата на принципите на традиционната китайска медицина и съвременните научни изследвания. Проведените експерименти показват, че тези таблетки имат изразено защитно и възстановяващо действие върху клетките на черния дроб, оказват антиоксидантен и детоксикиращ ефект за обеззаразяване на токсини и отрови в черния дроб.

Боров прашец (PinePollen)
Боровият прашец се нарича „малък природен килер за здраве „, той съдържа хранителни вещества и биологично активни вещества като белтъчини, аминокиселини, витамини, минерали(микроелементи), ензими, флавоноиди, нуклеинови киселини, ненаситени мастни киселини, хранителни влакна, фибри и т.н. – повече от 200 елемента. Всички те са рационално съчетани, предоставящи пълен набор за хранене на клетките, премахват потенциалната заплаха за клетъчен глад, регулират функциите на тялото, повишават имунитета и осигуряват постоянна защита на вашето здраве. Изследванията показват, че боровият прашец помага за възстановяването на липопероксидацията на чернодробните клетки (окисляване на липидите и „утаяването“ им в клетките на черния дроб) , предизвикано от алкохол и гарантира доставката на много видове аминокиселини и витамини, необходими за възстановяване на чернодробните клетки. Боровият прашец отговаря на нуждите на нормалния метаболизъм в черния дроб и е ефективен в лечението на обмяната на веществата.

Коренът Пуерария (lat.Puerarialobata), известен също като „Aзиатски женшен“, или корен от билката Кудзу ( яп.) съдържа голямо количество флавоноиди, гликозиди, алкалоиди, аминокиселини, микроелементи и други активни вещества. Пуерария коренът може да се използва за лечение на повръщане, заболявания на нервната и ендокринната система, което води до изчезване на: главоболие, гадене, изпотяване, раздразнителност, симптомите на менопаузата; стимулира се и апетитът, но неговата основна функция е лечението на алкохолната зависимост. Уникалният флавоноид от Пуерария има свойството на детоксикация, благодарение на което е в състояние да защитава черния дроб от хронични заболявания, забавя затлъстяването на черния дроб и засилва процеса на неговата детоксикация. В допълнение, флавоноидите на корена Пуерария помагат за забавяне на усвояването на алкохола и ускоряват неговата елиминация, което позволява да се повиши нивото на защита на черния дроб и целия организъм от токсичните ефекти на алкохола; предотвратяват или намаляват до минимум отрицателните последици от неговото въздействие.

Плодът Филлантус – «свещеният плод от Индия» е попаднал в Китай от Индия в древни времена и е бил известен като свещен индийски плод, поради способността му да отнема температурата и възпалението, да
предизвиква слюноотделяне и да премахва жаждата, да помага при кашлица, разреждайки и изхвърляйки храчките, да защитава черния дроб и да допринася за неговата детоксикация. В съвременната индийска медицина плодовете на филантуса са широко използвани за профилактика и лечение на заболявания на черния дроб, причинени от влиянието на лекарства и други токсични вещества.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn