Флавоноидите в листата на бамбука

  • 0

Флавоноидите в листата на бамбука

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

Флавоноидите, наричани също биофлавоноиди, се намират в голямо количество в различните части на растението, особено в цветовете и в листата. Според документи, около 20 % от тревите в традиционната китайска медицина съдържат флавоноиди. Много изследвания показват, че флавоноидите имат голямо количество полезни биологични свойства, оказващи въздействие на антибиозата, а също са с противовъзпалителен и с противомутационен ефект; те понижават кръвното налягане, осъществяват детоксикацията, успокояват и облекчават диурезата, осъществяват антиокисляване, противодействат на развитието на рака, освен това във флавоноидите се съдържа липаза. Флавоноидите може да се приемат непосредствено от храната, например от бобови храни, портокали, кромид лук, а също и от растения, богати със съдържание на флавоноиди, които лесно се прибавят в здравословната храна.

Фактически, флавоноидите са станали неизменни хранителни фактори на човешката диета с антиокислителен ефект. В съответствие с изследванията на пазара много видове продукти за здравето съдържат флавоноиди в качеството им на функционални фактори, при това тези функции включват противоокислителен ефект, подобряване на имунната система и на съня, отстраняване на умората, засилване на способността за противодействие на кислородния глад, частично намаляване на нивото на липидите в кръвта и на кръвното налягане, засилване на паметта, прочистване на гърлото, възпрепятстване на образуването на пъпки, на хлоазма, а също подобряване състоянието на кожата. Флавоноидите могат да бъдат включени към пазара на хранителните добавки като заменители на захарта, натурални антиоксиданти, натурални подобрители на вкуса и оцветители. Те играят все по – важна роля в съвременната хранителна промишленост.

Китайска държавна корпорация „Нова ера“

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn