Изследвания на действието на флавона в бамбуковите листа против хиперлипидемията

  • 0

Изследвания на действието на флавона в бамбуковите листа против хиперлипидемията

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

Епидемиологични и клинични изследвания са показали, че основен фактор за риск от остри исхемични болести на мозъка (AICD) и от коронарни болести на сърцето е атеросклерозата (АС). Липидната метаболитна блокада е един от ключовите фактори, предизвикващи атеросклероза. Голяма част от експертите са на мнение, че пониженото ниво на липопротеините с висока плътност (HDL) и повишеното ниво на триглицериди са в тясна връзка с появата на атеросклероза, а също на кардио – и цереброваскуларни заболявания. Клиничните наблюдения са показали, че флавонът от бамбуковите листа се е оказал ефективен при лечението на хиперлипидемия.

Изследователи от Шанхайската първа народна болница са подбрали 78 случая на заболявания на хора с аномален липиден метаболизъм на възраст между 35 и 80 години (нивото на холестерин в кръвния серум е ≥ 5,98 ммол/л; нивото на триглицериди ≥ 2,2 ммол/л или на HDL ≤ 1,04 ммол/л). По случаен ред те са били разделени на две групи – едната е приемала една капсула флавон от бамбукови листа два пъти, другата е приемала две капсули от екстракт на дървото гинко три пъти на ден. Съдържанието на холестерин, триглицериди и HDL в кръвния серум се е измервало съответно – преди лечението, след 6 седмици след лечението и след 12 седмици след лечението. В резултат на изследването се е изяснило, че след 3 месеца лечение с флавон от бамбукови листа съдържанието на триглицериди в кръвния серум със съдържание на липиди е намаляло с 33,3% при хората с аномален липиден метаболизъм, като този показател е много по – нисък в сравнение с нивото преди лечението. Флавонът е показал по – добър ефект при контролиране на нивото на липиди в кръвта, отколкото екстрактът от дървото гинко .

След лечението с флавон не са наблюдавани никакви негативни реакции; флавонът не е оказал някъкво негативно въздействие на кръвта, на урината, на нивото на кръвната захар, а също на функциите на черния дроб и на бъбреците. Клиничните изследвания отново са доказали, че флавонът в бамбуковите листа притежава ясно изразено лечебно действие без никакви странични ефекти, не съдържа каквито и да било токсични вещества и може да се прилага при различните случаи на аномален липиден метаболизъм. На основата на това вещество може да се разработи безопасно и ефективно лекарство за регулиране на нивото на липидите. Флавонът притежава също значителен клиничен потенциал по предотвратяване и лечение на кардио – и цереброваскуларните заболявания.

Китайска държавна корпорация „Нова ера“

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn