• 0

Изследвания на действието на флавона в бамбуковите листа против переоксидацията на липидите

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

С промяната на начина на живот и с влошаването на състоянието на замърсената околна среда бремето на окисляването върху човешкото тяло става все по – тежко. Свободните оксирадикали, образуващи се под въздействието на външни фактори, като радиация, торове, химически добавки, алкохол и тютюнопушене се наричат външни оксирадикали. При това, при нормален метаболизъм 2% от кислорода, вдишван от въздуха, се превръщат в активен кислород с много активни химически свойства. В този случай говорим за вътрешни оксирадикали. Химическата природа на свободните оксирадикали е много активна и агресивна. Тя атакува биомакромолекулите, такива като ненаситените мастни киселини на мембраните на клетките, като причинява сериозна вреда на функционирането на тези клетки. Ако подложените на пероксидация липиди остават в клетките, те ще нанесат вреда на мембраните на тези клетки, което влияе отрицателно на храненето и на изчистването при отделяне.

„Прочети повече“

  • 0

Изследвания на действието на флавона в бамбуковите листа против хиперлипидемията

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

Епидемиологични и клинични изследвания са показали, че основен фактор за риск от остри исхемични болести на мозъка (AICD) и от коронарни болести на сърцето е атеросклерозата (АС). Липидната метаболитна блокада е един от ключовите фактори, предизвикващи атеросклероза. Голяма част от експертите са на мнение, че пониженото ниво на липопротеините с висока плътност (HDL) и повишеното ниво на триглицериди са в тясна връзка с появата на атеросклероза, а също на кардио – и цереброваскуларни заболявания. Клиничните наблюдения са показали, че флавонът от бамбуковите листа се е оказал ефективен при лечението на хиперлипидемия.

„Прочети повече“

  • 0

Флавоноидите в листата на бамбука

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

Флавоноидите, наричани също биофлавоноиди, се намират в голямо количество в различните части на растението, особено в цветовете и в листата. Според документи, около 20 % от тревите в традиционната китайска медицина съдържат флавоноиди. Много изследвания показват, че флавоноидите имат голямо количество полезни биологични свойства, оказващи въздействие на антибиозата, а също са с противовъзпалителен и с противомутационен ефект; те понижават кръвното налягане, осъществяват детоксикацията, успокояват и облекчават диурезата, осъществяват антиокисляване, противодействат на развитието на рака, освен това във флавоноидите се съдържа липаза. Флавоноидите може да се приемат непосредствено от храната, например от бобови храни, портокали, кромид лук, а също и от растения, богати със съдържание на флавоноиди, които лесно се прибавят в здравословната храна.

„Прочети повече“

  • 0

Медицинският ефект от листата на бамбука

Категория : БАМБУК НА ЗДРАВЕТО

Листата на бамбука имат дълга история, както в хранителната промишленост, така и в медицината на Китай, която е призната от китайските власти. Изследванията показват, че бамбуковите листа съдържат множество полезни съставни вещества като флавони, фенолови киселини, антраценови хинини, лактони, амилози, аминокиселини и микроелементи, които защитават от свободните радикали, имат антиоксидантен ефект, забавят стареенето, намаляват умората, предотвратяват развитието на рака, предотвратяват кардио – и цереброваскуларните заболявания, защитават черния дроб, разширяват капилярните съдове, подпомагат микроциркулацията, повишават мозъчната активност, подобряват паметта и съня, а също подобряват текстурата на кожата. Много експерти на Втората международна конференция за природни антиоксиданти са докладвали за действието на натуралните и биологичните флавони при контролирането на нивото на токсичност в костния мозък, за повишаването на което са допринесли средствата за борба с рака и потискането на имунната система. Докладва се също за подобряване на микроциркулацията и на функциите на тромбоцитите, а също за предотвратяване на кръвотечение в сърдечния мускул при хора с коронарна недостатъчност.

Китайска държавна корпорация „Нова ера“


  • 0

Какви са ползите от боровия прашец

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

Как ще Ви помогне боровият прашец?

Благодарение на своя адаптогенен характер, боровият прашец ще се погрижи точно за нуждата на Вашия организъм и ще приложи действието си в областите, където е необходимо това. Като храна, боровият прашец може да се приема в големи количества, за да бъдат извлечени широката гама витамини и минерали, които той съдържа – витамин А, витамин В каротин, В1, В2, В3, В6, фолиева киселина, витамин D, витамин Е. Множеството минерали включват Калций, Мед, Желязо, Манган, Магнезий, Молибден, Фосфор, Калий, Селен, Силиций, Натрий и Цинк. В допълнение, боровият прашец съдържа близо 20 аминокиселини, от които осем от съществено значение за организма. Знаете ли какво означава това? Боровият прашец е завършен протеин!

„Прочети повече“

  • 0

Какво съдържа боровият прашец

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

Боровият прашец е събиран от девствени и незамърсени планински райони на Китай. Прашецът се добива естествено. След това се подлага на обработка на много ниски температури, за да бъде разрушена клетъчната стена на прашеца, като се произвежда превъзходен продукт, който е над 99% смилаем.

Боровият прашец съдържа 18 аминокиселини

Всяка от изброените по-долу съставки се съдържа в 3г боров прашец – препоръчителната дневна доза ( 1 супена лъжица или 6 таблетки )

Изключителен протеинов източник, тъй като съдържа седем от жизненоважните аминокиселини ( в удебеления шрифт ). Всъщност се състои от около 30% протеин.

„Прочети повече“

  • 0

Ползи на боровия прашец за ендокринната система

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

Ендокринната система е главната система за регулиране на физиологичната активност. Ендокринните органи са особен тип жлези-наричат се жлези с вътрешна секреция. Жлезите отделят хормони, които с потока на кръвта непосредствено се пренасят по целия организъм. Въпреки че количеството на хормоните в кръвта е много малко, те имат основна роля за регулирането. Под контрола на нервната система ендокринната система поддържа динамичното равновесие на вътрешната среда, растежа на организма и възпроизводството. Излишното или недостатъчното отделяне на хормони води до нарушаване на функциите на организма. Прашецът играе важна роля за стимулиране растежа на жлезите с вътрешна секреция и за усилване на секреторната им функция.


  • 0

Теория и експерименти за разрушаване на спородермата на боровия прашец

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

 

Зърната на боровия прашец са опаковани в здрава обвивка, която като „броня” защитава хранителните вещества и наследствения материал. Обвивката на прашеца издържа не само накисване в разтвор със сода каустик и варене във вода, но и противодейства на радиоактивност. Експериментите, проведени от японски учени за увеличаване дозите на облъчване, показали, че, ако за човек смъртоносната доза е 0,15 Кл/кг., то обвивката на прашеца демонстрира голяма здравина и съпротивление на радиацията при доза от 77,4 до 129 Кл/кг. По японски данни стомашният сок на хората и животните с еднокамерен стомах не е способен да разруши спородермата на прашеца, затова, за да се осигури усвояването на хранителни елементи, тя трябва предварително да се премахне.

„Прочети повече“

  • 0

Здраве от Природата

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

Боровият прашец – Здраве от Природата

Боровият прашец е най-ценната част от бора. Той e богат на хранителни вещества и съдържа голямо количество жизненоважни елементи. Борът се смята за крал измежду дърветата, а боровият прашец е най-добрият прашец спрямо прашеца на всички растения. До момента, боровият прашец е единственият известен на хората продукт, който съчетава свойствата на храна и лекарство. Съдържа повече от 260 натурални биоактивни вещества и е изцяло в съответствие със Световната здравна организация.

„Прочети повече“

  • 0

Боров прашец

Категория : БОРОВ ПРАШЕЦ

“ Прашецът се смята за „единственият комплексен хранителен продукт в света”. Той съдържа всички важни за живота хранителни вещества, уникални по природата си. Плодовете и зеленчуците, които ние използваме за храна, съдържат до 90 – 92% вода, като след дехидратацията им, в тях остава по – малко от 10% изходно тегло.

„Прочети повече“


Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?